Hudproblem

Akne
Fet hy
Finnar
Pormaskar
Rosacea

Behandlingar

Ketsugo
Pantotensyra
Proactiv
Roaccutan
Tetralysal
Vitamin B5

Länkar

Vad är fet hy?

Kännetecknande för fet hy är att den är glansig och oljig. Ofta har fet hy även synliga porer och den drabbas lättare av pormaskar och finnar än andra hudtyper. Ofta åldras fet hy saktare än andra hudtyper. Fet hy beror på överproduktion av sebum (hudfett) i hudens talgkörtlar.

Vad kan man göra åt fet hy?

Det finna flera olika sätt att förbättra fet hy. Till stor del påverkas fet hy av vad man äter och därför kan t.ex. kosttillskott av vitaminer, mineraler och olika fleromättade oljor minska problemen.

Vitamin B5 har gett bra resultat mot fet hy då det underlättar kroppens nedbrytning av överflödigt fett i huden. Det finns även vissa läkemedel som fungerar bra, t.ex. Roaccutan eller Tetralysal, men dessa har en del otrevliga bieffekter. Om du har problem med fet hy ska du inte tvätta huden för ofta, undvik att använda för många och för starka acnepreparat. Huden mår oftast bäst av att vara ifred och bara tvättas med en mild ansiktstvätt 1-2 gånger om dagen. Avsluta tvätten med kallt vatten för att stänga porerna. Återfukta till sist huden med en fettfri ansiktskräm.

Tips för att blir av med acne, pormaskar och fet hy ...
Vitamin B5 är en effektiv receptfri behandling som kan vara värd att prova.
Läs mer här: Vitamin B5